top of page

Summer School


Ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικού χαρακτήρα που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών και γυμνασίων. Επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Δρ. Γεροδήμος Βασίλειος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά μέσα από την ενασχόλησή τους με αθλητικές (Τοξοβολία, Κρίκετ, Μπάντμιντον, Τέννις, Αθλοπαιδιές, Πάλη κ.α.) και παιγνιώδεις επιστημονικές δραστηριότητες (παιδαγωγικά παιχνίδια, δημιουργικό παραμύθι, φτιάχνω το κολατσιό μου, ζωγραφική κ.α.) να εκπαιδευτούν βιωματικά σε θέματα σχετικά με: το σώμα τους, την υγιεινή διατροφή, τη δια βίου άσκηση, τις δεξιότητες ζωής και το περιβάλλον.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις (με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση) σχετικές με την άσκηση, τη διατροφή και την υγεία των παιδιών.

Τέλος, θα αξιολογηθούν επιλεγμένοι δείκτες, α. υγείας (ορθοσωμικός έλεγχος, δείκτες παχυσαρκίας κ.α.), β.φυσικής κατάστασης (ισορροπία, ευλυγισία, δύναμη, αντοχή κ.α.) και γ. διατροφικών συνηθειών (προσήλωση στο πρότυπο μεσογειακής διατροφής κ.α.) των παιδιών.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 27 Ιουνίου 2016 και 9 Ιουλίου 2016.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος http://www.healthykids.gr/summerschool/


bottom of page